Az idei év izgalmas meglepetéseket és nagy kihívásokat tartogat az egyesület számára. Elhivatottak vagyunk a szabadidős sport és ezen belül is a vízi túrázás értékei mellett. Együttműködve a Magyar Vízitúra Szövetséggel, az Aktív Magyarországgal és a Pro Filii Alapítvánnyal új dolgokba is belevágunk. Természetesen idén is tervezünk országos népszerűsítő eseményeket az ország több pontján.

Eseményeink tervezett helyszínei:

  • Taksony
  • Dunavarsány
  • Tata
  • Szarvas
  • Gárdony

Ezen túl hátrányos helyzetűek számára igyekszünk rendszeres SUP-ozási lehetőséget biztosítani. A SUP területén mindenképpen újdonságnak számít egy kialakított program. Ezt a Balatonon tervezzük és igyekszünk minden alkalomról és tapasztalatról beszámolni. Célunk, hogy hosszútávon és rendszeresen tudjanak evezni a sportolni vágyók, biztonságos környezetben szakmai felügyelet mellett. Ebben partnerünk lesz a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete valamit az Adj Esélyt Alapítvány.
Izgatottan várjuk, és igyekszünk mindent beleadni.:)

Hisszük, hogy a víz szeretete és a vízi túrázás alapjainak elsajátítását érdemes már iskolás korban elkezdeni. Idei célunk, hogy több helyszínen egy-egy csoporttal és tanárral többször evezzünk együtt. Elmélyítsünk egy olyan ismeretkört, ami a vízi jártasság alapjain túl segít eligazodni a helyi élővilág érdekes és izgalmas világában. Igyekszünk játékos formában a lehető legtöbb evezéstechnikai tudást átadni, hiszen a jövő országjáró vízitúrázói már ott ülnek az iskolapadokban, és bár csak kevesen tudják, de alíg várják, hogy a digitális kügyüktől megszabadulva felfedezzék saját ügyességüket.
Hogy ez a kezdeményezés teljes legyen, csatlakozunk a Magyar Vízitúra Szövetséghez és minden tanárt aki érdeklődik a SUP iránt bevezetjük az evezés rejtelmeibe. Támogatjuk és segítjük őket, hogy vízitúra csoportokat szervezzenek iskolájukban.

Egy kicsit eltávolodva az iskolától, -de maradva az edukációnál- egynapos sportkoordinátori képzést tartunk, SUP kölcsönzőkben vagy vízitúrázásban dolgozók részére. A képzés célja, hogy mindenki emelni tudja a szolgáltatásának színvonalát.

Ha valaki még mindig mérhetetlenül szomjazza a SUP evezéssel kapcsolatos ismereteket, azoknak a rendezvényeinken túl podcast adásokkal próbálunk a kedvére tenni.:) Ez számunkra is egy új terep,de igyekszünk kihozni a legtöbbet belőle, hogy segíthessünk nektek!

Az aktuális hírekről eseményekről itt a weboldalon, vagy az egyesület facebook oldalán tudtok tájékozódni!

Megosztás: