Egy új helyszín, és megannyi új élmény.

Június 10.-én rendeztük meg az első Taksony SUP Tag-ot. A sok beharangozó és egyeztetés, szervezés után az időjárás megviccelt bennünket azzal, hogy esős bórús napot jósolt szombatra. Sajnos ez sok előregisztráltat elijesztett az egész napos programtól, de szerencsére a kíváncsiság sokakat meggyőzött arról, hogy érdemes lenézni. Aztán majd meglátjuk mit hoz a nap.

Készülődés a parton…

A nap reggel 8 órakkor gyönyörű koranyári időt hozott, szerencsére esőnek nyoma sem volt, így nagy bizodalommal vártuk a 9 órási vízreszállást.

Lassan elkezdtek szállingózni a felnőtt túrázok és a vízre vágyó gyerekek. Amilyen soknak tűnt a kikészített 30 deszka és a megasup olyan gyorsan tűnt el pillanatok alatt a partról és vették birtokba a gyerekek. Természetesen sokan saját felszereléssel jöttek és volt aki úgy gondolta túra ide túra oda ő bizony a merev versenydeszkájával járja be az RSD-re jellemző úszólápos öblöket és kis szigetcsoportokat.

Irány a víz!

A Zöld Sziget Szabadidő Központ adott otthont a rendezvénynek. Még a taksonyiak közül is sokakat meglepett, hogy a kiság partján fekvő hangulatos faházak milyen nyugodt és idilli környezetben vannak. A vízreszállás „aláfestőzenéje” egy bagoly üdvözlése volt. A község és az élet zaja ide nem ér el.

MegaSUP, egy jó megoldás a csoportos evezésre és a csapatépítésre. Gyerekek Tünde néni vigyázó tanári felügyelete alatt.:)

Egy rövid eligazítás után a felnőttek elindultak egy körülbelül 7 kilométeres túrára, míg a gyerekek egy sokkal kisebb körön a motorcsonakoktól és széltől védett kiságban fedezték fel a mocsári teknősök és a tőkés récék világát.

Vízrekerülnek a deszkák. Háttal Horváth Noémi aki a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség SUP boardjának elnöke és Pregun Gyula a bicsurf.hu tulajdonosa figyeli a fiatlokat.

A gyerekek nagyon gyorsan sajátítják el a SUP evezés alapjait. Könnyedén egyensúlyoznak a deszkán és fél óra elteltével már a játék és az gondtalan evezés veszi át a koncentráció és a feszes összpontosítás helyét. Nagyon sok segítséget kaptunk a rutinos túrázóktól. így a rövidebb túrák során is több felnőtt tudta felügyelni a gyerekeket, segíteni nekik az evezésben.

Az első csoport indulásra készen:)


Partraszállás után a fiatalok hármas csoportokban leselkedtek neki az RSD élővilágával kapcsolatos tesztnek. A győztes csapatoknak járó csokicsomagokért komoly verseny zajlott.:)

A megérdemelt érem a délelőtti evezés után.

A rövid ebédszünet után nem volt kérdés, hogy fel kell fedezzük közösen a kiság másik felét is és így tényleg kifulladásig jártuk a természetvédelmi oltalom alatt álló vízfelületet. Ezúttal már felnőttek gyerekek közösen.

Természetjárás egy kis környezetismeret órával összekötve, lent teknősők napoztak fent pedig a baglyot kerestük.

Záráskor a gyerekektől megkaptuk a legnagyobb dícséretet, a kérdést, hogy mikor jöhetünk újra és mikor mehetünk tovább ki a „nagyágba” felfedezni a „nagyvízet” is.:)

Köszönöm mindenkinek aki részt vett az eseményen, hogy eljött. A sok segítséget amit a barátainktól kaptunk és természetesen azt a támogatást amit a Taksonyi Önkormányzat, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, A Taksony Vezér Általános Iskola nyújtott.

Eligazítás a kicsiknek:)


A program nem jöhetett volna létre a Magyar Vizitúra Szövetség szakmai és pénzügyi támogatása nélkül. Keressétek országos programjaikat és fedezzétek fel a természet csodálatos világát mert: A vízitúra mindenkié!

A Taksonyi SUP Tagon 80 fő vett részt, a programot megelőző kihelyezett tesnevelésórákon további 78 általános iskolás gyermek. A Taksonyi SUP Tag eseménysorozat része még a nyári sporttáborban túrnusonként 1-1 nap evezés valamint a nyár folyamán egy sportágbemutató nap a Marestli Parkban. Ezekről részletesebben a későbbiekben olvashattok az egyesület facebook oldalán.

Dr. Török Szilárd transzplantációs sebész és nefrológus és Dr. Grózli Csaba a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke. Kicsi a világ:) Gondolom a vízfogás rejtelmeiről szólt a diskurzus.:)
Medvecki Erika olimpikon kajakosunk is emelte a rendezvény színvonalát a csöpp kis trónkövetelővel együtt:) Köszönjük:)
Megosztás: